Werving en selectie

rielise_werving.jpg

De juiste persoon op de juiste plaats, goede en duidelijke arbeidsvoorwaarden, regelmatig werkoverleg, medezeggenschap, oog voor werkomstandigheden en betrokkenheid bij ziekteverzuimbegeleiding. Allemaal zaken die van groot belang zijn.

Het blijft een prachtige uitdaging om werving en selectieprocedures te mogen voeren om zo bij te dragen aan de puzzel van de juiste persoon op de juiste plaats. Van het opstellen van een aansprekende vacature via de selectie van de binnengekomen reacties en het voorbereiden en voeren van de sollicitatiegesprekken tot en met het afronden van de aanstellingsprocedure en de afwikkeling van de afwijzingen. Alle stappen binnen de procedure dienen met de grootste zorgvuldigheid te worden gezet.

Als de juiste persoon eenmaal op de juiste plek geplaatst is, is het belangrijk om hem of haar daar ook tot zijn recht te laten komen. Communicatie en werkoverleg is daarbij van levensbelang. En goede personeelszorg hoort daar bij. Mogelijkheden voor ontwikkeling van individuele medewerkers, betrouwbare ziekteverzuimbegeleiding, duidelijke arbeidsvoorwaarden, allemaal zaken die zullen bijdragen aan een prettig werkklimaat binnen een organisatie. En een goed werkklimaat zal zeker bijdragen aan positieve bedrijfsresultaten.